2022. október 7., péntek, Amália napja

Címke: alexander stubb

10 cikk 1/1 oldal

Siker a Fidesznek és a kereszténydemokratáknak

A kereszténydemokrata és a liberális vonal közötti választás volt a tétje az Európai Néppárt helsinki kongresszusának, ahol magyar szempontból sikeres eredmény született.

Weber, vagy Stubb?

Kezdődik az Európai Néppárt kétnapos kongresszusa Helsinkiben. Itt dől el, hogy a bajor CSU-párti Manfred Weber, vagy a liberális eszméket valló finn Alexander Stubb lesz-e a Néppárt csúcsjelöltje a jövő évi európai parlamenti választáson. Bohár Dániel a Jó reggelt című műsorban felhívta rá a figyelmet, azért rendkívül fontos, hogy ki lesz az EPP csúcsjelöltje, mert a Néppárt őt fogja majd jelölni az Európai Bizottság elnöki pozíciójára. A kétnapos kongresszusról az ECHO TV Helsinkiben tartózkodó munkatársa folyamatosan beszámol.

A néppártban van a Fidesz helye

Manfred Weber: „Én nem megbomlasztani akarom Európát, éppen ellenkezőleg, az újraegyesülés a cél, hiszen csak együtt lehetünk elég erősek globális szinten”.

Ketten az EPP csúcsjelöltségéért

Szerdán terjesztette elő programját Alexander Stubb volt finn kormányfő, s ezzel le is zárult az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelölti tisztségéért való indulás határideje a 2019-es EP-választásokra.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.