2022. december 5., hétfő, Vilma napja

Címke: adóhatóság

24 cikk 1/3 oldal

Nyomoz az adóhatóság az áfacsalási ügyben

Nyomozást rendelt el az ügyészség utasítására az adóhatóság abban a milliárdos áfacsalási ügyben, amelynek Staudt Gábor, a Jobbik képviselője is elkövetője lehet a feljelentés szerint.

Az adózón múlik, megbírságolja-e a NAV

Augusztustól az adózó magatartásán múlik, kap-e bírságot a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az elmulasztott, késedelmes vagy hibás online számlaadat-szolgáltatás miatt; ha minden tőle telhetőt megtett az adatszolgáltatás teljesítése érdekében, akár mentesülhet is a szankció alól – hívta fel a figyelmet az adóhatóság pénteken.

Senkinek sem jelent majd gondot az adóbevallás

Továbbfejleszti rendszerét az adóhatóság, így jövőre már az őstermelők és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek helyett is a hivatal készíti el a SZJA-bevallást.

Olcsóbb államot teremt a NAV 2.0

Az elnök szerint a legfontosabb feladat az adórés és a behajthatatlan kintlévőségek jelentős csökkentése, illetve a magánszemélyek és a cégek adminisztratív költségeinek mérséklése.

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), június végén 3003 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1880 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.