2024. április 28., vasárnap, Valéria napja
Belföld, Napi Gazdaság archív
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/nyolcvanotmilliot-markolhattak-fel-sallaiek-2-482221/

Nyolcvanötmilliót markolhattak fel Sallaiék

Nem az a baj, hogy egy túrkevei gazda nyert és gazdálkodik az állami földeken, az a probléma, hogy délelőtt megműveli a birtokot, délután pedig a parlamentben kritizálja a földbérleti rendszert, amelynek ő is haszonélvezője.

 

Helyreigazítás

A 2015. június 1-­jén megjelent, 85 milliót markolhattak fel Sallaiék című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy 85 milliót markolhattak fel Sallaiék, illetve hogy 85 millió forint állami támogatást vett fel az elmúlt öt évben az LMP­-s Sallai Róbert Benedek családja az általuk bérelt földek után.
A valóság ezzel szemben az, hogy Sallai Róbert Benedek az érintett időszakban nem bérelt földet, így nem is kapott azok után állami támogatást, felesége pedig ebben az időszakban összesen 12 246 270­ forint agrártámogatást kapott, és ezen kívül sem ők, sem a velük egy háztartásban élő családtagjaik semmilyen formában nem részesültek közvetlenül vagy közvetve agrártámogatásból.
Valótlanul állítottuk továbbá e cikkben, hogy Sallaiék cége, az Alsó-Berettyó Melléki Kft., amely egyébként csak Sallai és közvetlen hozzátartozói, valamint az érdekeltségéhez tartozó alapítványok tulajdona, öt év alatt további 40 millió forint területalapú támogatást nyert el.
A valóság ezzel szemben az, hogy az Alsó-­Berettyó Melléki Tájgazdálkodási és Vidékfejlesztési Kft. nem Sallai R. Benedek és felesége családi cége, hanem kisebbségi részesedésük mellett működő, természetvédelmi civil szervezetek többségi tulajdonában álló gazdasági társaság.

Nyolcvanöt millió forint állami támogatást vett fel az elmúlt öt évben az LMP-s Sallai Róbert Benedek családja az általuk bérelt földek után – tudtuk meg Bitay Mártontól, a Földművelési Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkárától. Az államtitkár tájékoztatása szerint a fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke 2010 óta 45 millió forint agrártámogatásban részesült a feleségével és közös cégükkel. Ebből 19 millió forintot a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó, külön pályázaton elnyerhető támogatásként kaptak nejével, Iványi Anna Barbarával – közölte lapunkkal Bitay Márton. Az államtitkár azt is elmondta: Sallaiék cége, az Alsó-Berettyó Melléki Kft. – amely egyébként csak Sallai és közvetlen hozzátartozói, valamint az érdekeltségéhez tartozó alapítványok tulajdona – öt év alatt további 40 millió forint területalapú támogatást nyert el.

Ismeretes: az LMP-s országgyűlési képviselő – miközben azzal vádolta kormányt, hogy csak „Fidesz-közeli oligarchákat hoznak helyzetbe a földpályázati rendszerrel„ – családjával együtt állami földeket bérel, és felvették az utánuk járó földalapú támogatást. Múlt héten a Pestisrácok.hu internetes hírportál írta meg, hogy Sallai és családja 180 hektárnyi állami termőföld bérleti jogát nyerte el az általa egyébként rendre bírált, Földet a gazdáknak programban.

Bitay Márton az M1 aktuális csatorna szerdai adásában megerősítette, hogy
Sallaiék cége több mint 216 hektár állami földet használ, amelyhez évi 15 millió forint területalapú támogatás jár. Ezt a támogatást Sallaiék még jó pár évig megkapják, mivel ebből 2 hektár bérleti joga idén jár le, a politikus és felesége közös cége azonban 77 hektárnyi terület bérleti jogát 2033–2034-ig nyerte el. Vállalkozásuk 2024-ig bérelheti az állam 102 hektáros területét. – Nem az a baj, hogy egy túrkevei gazda nyert és gazdálkodik az állami földeken, az a probléma, hogy délelőtt megműveli a birtokot, délután pedig a parlamentben kritizálja a földbérleti rendszert, amelynek ő is haszonélvezője – hangsúlyozta Bitay Márton. Sallai Róbert Benedek közben bejelentette: pert indít az FM, illetve az államtitkár ellen, mert szerinte a feleségével közös kft.-jük összesen 200 hektárnyi területet bérel.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.