2024. április 28., vasárnap, Valéria napja
Belföld, Napi Gazdaság archív
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/belfold/fidesz-az-egyutt-mikor-szamol-el-a-kulfoldi-tamogatokkal-502471/

Fidesz: Az Együtt mikor számol el a külföldi támogatókkal?

A Fidesz arra vár választ az Együtt-től, hogy mikor számol el „a Bajnai-féle alapítvány“ külföldi támogatásával. A kormánypárti frakció közleményé­ben emlékeztet, hogy Szigetvári Viktor pártelnök egy éve ígérgeti, de az alapítvány elszámolása ma sincs sehol.

A Fidesz választ vár továbbá arra, hogy milyen külföldi érdekcsoportoktól kaptak pénzt, és mit kell tenniük cserébe, illetve, hogy mennyi „Soros-pénz“ van az Együtt mögött. „Soros György vagy mások fizetnek azért, hogy az Együtt bevándorláspárti álláspontot képviseljen a magyar és európai országhatár védelme helyett? – kérdezi a Fidesz a Bajnai Gordon (képünkön) alapította párttól arra reagálva, hogy az Együtt Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő kizárását sürgette amiatt, mert szerintük törvénytelenül kapott hárommillió forint végkielégítést nyírbogáti polgármestersége után.

Fotó: MTI

A Napi Gazdaság júliusban számolt be arról, tavaly negyedmilliárdos, 252 milliós támogatás érkezett a Bajnai Gordon alapította Haza és Haladás Egyesülethez, amely az Együtt kampányát finanszírozta. A szervezet 2013-ban kapott 440 milliós támogatásával együtt mindez azt jelenti, hogy a 2014-es választásoknak legalább 700 millió forintnyi, homályos eredetű forrással vághatott neki az egykori miniszterelnök, miután visszatért az Egyesült Államokból. Azt ugyanis, hogy kik voltak Bajnai bőkezű adományozói, továbbra is homály fedi, noha egyesületnek saját vállalása szerint tavaly júliusban kellett volna közzétennie a 2013-as, egymillió forint feletti támogatóinak névsorát. Miközben az egyesület hangsúlyozza, hogy „nálunk nincsenek mutyik, nincsenek »homályos eredetű támogatók«, ahogy azt ellenfeleink sulykolni próbálják“, most arra hivatkozva titkolózik, hogy támogatók jóváhagyását várják a közzétételhez.

Az ugyancsak Bajnai Gordon alapította Haza és Haladás Alapítvány esetében azonban kijelenthető, hogy azt lényegében a Soros György-féle Center for American Progress (CAP) működtette a választások idején. 2013-ban ugyanis 115 millió forintnyi támogatás érkezett az alapítvány számlájára, ebből 106 millió származott a Soros érdekeltségében álló szervezettől, amely előzőleg 2011-ben és 2012-ben is mintegy 110 millió forintot adott Bajnaiéknak. Mindezek tükrében nem lenne meglepő, ha a Haza és Haladás Egyesület – amely az Együtt kampányát finanszírozta – 700 milliós támogatásának döntő többsége is a tengerentúlról származna. Főként, hogy Szigetvári Viktor, az egyesület ügyvezetője, az Együtt elnöke januárban annyit elismert, hogy a CAP is támogatta a szervezetet, azt viszont nem árulta el, hogy mekkora összeggel. Ismert: az Együtt aktivistái, sőt maga Szigetvári Viktor is megrongálta a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció plakátjait, Soros György pedig a The Financial Timesban arról értekezett, hogy ha Európa nem segít a menekülteken, maga is elbukik.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.