2019. május 25., szombat, Orbán napja

Rezeda

Csusza
– Az is jó a csuszában, hogy nem kell vele megvárni a félutat a mennyek országa felé. Meg lehet csinálni itt, a földön is. Könnyű fehér, esetleg friss, illatos, gyümölcsös rozé illik hozzá.
A vadas
Mert most itt van, ugye, a vadas – gondolta Rezeda Kázmér, ugyanis az erdő adott egy dámvadborjút, s a dámvad húsa, kivált, ha borjú, a húsok csimborasszója.
Kolbász
Megint itt a kolbászok ideje – gondolta Rezeda Kázmér, ugyanis eljött a kolbászok ideje. Erről meg eszébe jutott a régi történet, amikor egy kisfiú keservesen zokog a hentesnél.
Ó, a halászlé
Ó, a halászlé! Ismeretlen, nagy tengeróceán, s ahány ház, annyi szokás. Hol csak úgy megfőzik, hol alaplevet csinálnak előbb, s az a macerásabb.
Birka, bárány béget
Tárkonyos bárányraguleves tíz főre: megfelelő nagyságú edényben, úgy egy tízliteresben, kevés olajon lepirítunk két fej finomra vágott, közepes fej vöröshagymát, és kétszer visszapirítjuk zsírjára.
Furmint a Zsákutcában
Most már meginnék egy jó pohár bort! – gondolta Rezeda Kázmér kissé szindbádosan, bár halkabban, mert csak magának gondolta, és nem Vendelin barátomnak mondta.
Ludaskása
Libaevés ideje van – gondolta Rezeda Kázmér, és nem tudta többé kiverni fejéből a drága, fehér, gágogó madarakat.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.