2024. július 20., szombat, Illés napja

Reformáció 1517-2017

LUGAS KÜLÖNSZÁM

 Jót remélni
Ötszáz év alatt a protestáns egyházak fontos értékekkel gazdagították a magyar kultúrát, a korszellem ugyanakkor a nyugati világban legalábbis közömbös a kereszténységgel kapcsolatban.

REFORMÁCIÓ 1517-2017

Nyitott ajtókkal
A reformáció nevében hordozza a jelentését: újjáalakulást jelent, visszatérést a gyökerekhez, amelyre újra nagy szükségünk volna.
Reformáció ma
Vajon min múlik, hogy lesz-e és ha lesz, milyen lesz Magyarország és a magyarság jövője? És az, hogy mi, protestánsok, keresztények és keresztyének áldás leszünk-e a jövő Magyarországán?

ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK

Libanon mint menedékközpont
A XX. század elején még minden negyedik közel-keleti ember keresztény származású volt, napjainkra azonban körülbelül mindössze 11 millióan maradtak.

ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK

Az élet Krisztust követve
Van, amikor konkrétan a halált kell választaniuk azoknak, akik keresztények

ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK

Az óriási kisebbség – a koptok
A közel-keleti keresztényüldözések elszenvedői közül az egyik legjelentősebb közösség a kopt – már csak lélekszámánál fogva is.
Protestáns szellemben
A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójához kapcsolódó valamennyi programot és alkotást felsorolni nehéz, szinte lehetetlen.
Gyógyforrás
A Pozsonyi úti református gyülekezet befogadó közösség. Lelkipásztorát, Berkesi Gábort lelkiismeretesen végzett szolgálatáért a közelmúltban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.
Kapaszkodó
A Reformátorok terén, a főváros XVI. kerületében kapott helyet R. Törley Mária szobrászművész Luther Mártont, Kálvin Jánost és Bocskai Istvánt ábrázoló alkotása.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.