2019. március 25., hétfő, Irén, Írisz napja
Paca
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/paca/tudtak-mertek-tettek-3838931/

Tudták, merték, tették

Nemcsak a szelleme, de a hátrahagyott tartozása is él a papíron már megszűnt Szabad Demokraták Szövetségének – írtam néhány hónapja ugyanitt. Most javítok a szövegen: már a tartozás sem él, csupán az SZDSZ-szellem kering köröttünk. (Az viszont nagyon.) A PestiSrácok.hu írja: a Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette az egykori párt ügyében a különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt folyó nyomozást.

Erre játszottak a rafinált szabad madarak. Bejött. A régi szlogennel: tudták, merték, tették.

A gyülekezet még 2008-ban kért és kapott 415 millió forint ingatlanvásárlási hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól, méghozzá állami („Gyurcsány-állami”) kezességvállalással. Ez azért érdekes, mert közvélemény-kutatók már akkor jelezték: a liberális szélhámosok az utolsókat rúgják, még a parlamentbe sem fognak bejutni. Érdekelte is ez ámokfutó Miferinket… Öt évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a nyilvánosság is megtudja: az SZDSZ nem is tervezte, hogy törlessze a kölcsönt. (Ami időközben – kamatokkal, egyebekkel – már az 500 milliót is meghaladta.) 2014 tavaszán indult meg a nyomozás, amit – ki tudja, miért – hamarosan megszüntettek, s csak egy évre rá folytattak. Most meg elévülés miatt végképp befejeztek. (Én már azt sem értem, mit kellett itt nyomozni? Ha valakinek tartozása van, be kell hajtani rajta, és kész. Ahogyan a kisembernél is behajtják, ha belegebed, akkor is.)

Sokat elmond az „SZDSZ-erkölcsről” a párt korábbi elnökeinek nyilatkozata. Kóka János nem emlékszik a részletekre, Fodor Gábor szerint a volt pártingatlanok fedezik a tartozást, a vicces Kuncze Gábor meg ócska műbalhénak tartja az ügyet, mondván, azt a jobboldal találta ki.

Happy end nincs. A párt tartozását a jogszabályok értelmében az adófizetők fogják kifizetni. Te meg én.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Kedves Magyar Idők Olvasó!
A Magyar Idők napilap nevet váltott, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven jelenik meg. Ez az oldal, a magyaridok.hu ettől az időponttól nem frissül, archívumként működik. A Magyar Nemzet – Polgári Napilap elérhetősége www.magyarnemzet.hu

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.