2019. május 23., csütörtök, Dezső napja

Lugas Tudomány

Hogyan lopjunk cikket?
A magyar tárgyaló fél nem tudott megegyezni a holland Elsevier kiadóval. Egyesek szerint a szükséges adatokhoz ezután is hozzáférnek a kutatók, mások munkájuk ellehetetlenüléséről beszéltek.
Titokzatos szignál
Különleges rádióhullámokat észleltek, olyan különlegeseket, hogy elismert kutatók sem zárják ki mesterséges eredetüket.
Frankenstein és a bicikli
Indonéziában több száz ember halt meg az Anak Krakatau vulkán robbanását követő cunamiban, Szicíliában az Etna kitörésével járó földmozgások tettek sok száz embert hajléktalanná.
Az áldozat nyomra vezet
A Magyar Természettudományi Múzeum Embertani Tárából nyolcvan év után előkerült macsói Béla herceg csontjain talált sérülések brutális mészárlásra és csonkításra utalnak.
Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.
Három perccel éjfél előtt
Az emberi civilizáció végnapjai ugyanúgy foglalkoztatják a tudósokat, mint a sci-fi írókat és a hollywoodi filmeseket. Valóban közel a vég?
Nyomtalanul
Kétszázötven éve, 1768 decemberében jelent meg az egyik legnagyobb hatású, legtovább élő tudástár, az Encyclopædia Britannica – történetesen Skóciában. Ma is létezik, de csak az interneten.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.