2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Lugas Kritika

A föltámadás szomorúsága
A Petőfi Irodalmi Múzeum emlékkiállításán is tárgyi emlékek, írásbeli dokumentumok, filmfelvételek és versek vezetik a látogatót a halál pillanatától az út végéig.
Jobb, mint az eredeti
Dallos Szilvia könyvében ezúttal a hazai szál történetét követjük nyomon, amely 1935-től, az első magyar szinkronizált film létrejöttétől számíthatja kezdetét.
Púpos Tera
Egyik legközelebbi barátnője, Almási Éva hozta létre a Psota Irén Alapítványt, hogy ne merüljön feledésbe az ezer arcáról híres, pótolhatatlan művésznő.
A Casablanca titkai
Noah Isenberg letehetetlenül izgalmas és alapos riportkönyvet írt a Casablanca születésének körülményeiről, hátteréről, a forgatásról, a szereplők életéről, későbbi pályafutásáról.
F. B.
Szeretetlenül
Szentesi Éva úgy ír, hogy nem igazán gondolkodik a dolgok becsomagolásán: nyelvezete realista, már-már bántóan nyers, de mindez a regény javára válik.
Függőség
A Csodálatos fiú ítélkezés nélkül beszél egy fiatal srác drogfüggőségéről és a leszokáshoz vezető hosszú, kemény útjáról David és Nic Sheff memoárjai alapján.
Kitömött fejek
Ló- és nyúlfejű, valamint arctalan, mégis érzelemteli emberalakok láthatók Alexandra Kršňák táblaképein, amelyek vizualitásukkal mágnesként rántják magukhoz a figyelmet.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.