2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Lugas Interjú

Szia, Mester!
Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőröző három gyermeket nevel, jószolgálati nagykövet és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda létesítményvezetője.
Értesítés a sapkában
Csoma és az őshaza
Kőrösi Csoma Sándor kereken kétszáz évvel ezelőtt, 1818-ban – a göttingai egyetemről Nagyenyedre visszatérve – beszélt először a professzorainak tervezett nagy keleti utazásáról.
Játékterek
Alain de Benoist francia filozófus a közelmúltban Budapesten járt, a Terror Háza Múzeum Új világrend született című történelmi konferenciájának volt az egyik felszólalója.
Belső mérce
Kiváló filmeket köszönhetünk neki, többek között a meddőségről, Puskásról, szívátültetésre váró betegekről. A hetvenéves Almási Tamással beszélgettünk.
Fűtőház
Szerkesztői jobban örültek volna egy munkáskádernek, mint a jogásznak, akinek nem lehetett akármit lenyomni a torkán. Szilágyi István író ma is konok ember.
Szentté válni
Az idén Márton Áron-emlékéremmel kitüntetett Barsi Balázs ferences szerzetes adventi és nagyböjti konferenciabeszéd-sorozata a pesti ferences templomban évről évre hatalmas tömegeket vonz.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.