2024. július 23., kedd, Lenke napja

Lugas Tudomány

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.
Három perccel éjfél előtt
Az emberi civilizáció végnapjai ugyanúgy foglalkoztatják a tudósokat, mint a sci-fi írókat és a hollywoodi filmeseket. Valóban közel a vég?
Nyomtalanul
Kétszázötven éve, 1768 decemberében jelent meg az egyik legnagyobb hatású, legtovább élő tudástár, az Encyclopædia Britannica – történetesen Skóciában. Ma is létezik, de csak az interneten.
Méretre szabva
Erdélyi múmiaként emlegetik azt a különleges, épségben megmaradt testet, amely A világ múmiái című fővárosi kiállítás egyik szenzációja.
A lényeg a kommunikáció
Az 1961-ben forgalomba került cseppet százmillió ember kapta meg a Szovjetunióban. Hamarosan hatvan országba szállították, elsőként Magyarországon tettek kötelezővé minden gyerek számára.
Dr. Algoritmus már rendel
Az informatikán alapuló biotechnológia képes lesz az emberi szervezetet kontrollálni és irányítani. Az ember programozható „biokonstrukcióvá” válik.
Teakonyha
Lakásigénye mindenkinek volt, amelyet a szocializmus ki is elégített. Előbb vagy utóbb. Magyarországon persze inkább utóbb. Néha két évtized alatt.
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.