2021. július 25., vasárnap, Jakab, Kristóf napja
Külföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/kulfold/testverem-koszontotte-ferenc-papa-kirill-patriarkat-378610/

„Testvérem!” – köszöntötte Ferenc pápa Kirill pátriárkát

Az 1054-es nagy egyházszakadás óta először találkozott egymással a katolikus és az orosz ortodox egyház feje.

Ferenc pápa és Kirill pátriárka találkozójára tegnap kora délután Kuba fővárosában került sor. Az egyháztörténeti jelentőségű lépés csaknem ezeréves fagyos viszony végére tesz pontot.

01_papa_europress_AFP

A pápa és a pátriárka két-három órás megbeszélést folytatott egymással. – Azért választották történelmi találkozójuk helyszínéül a havannai repülőtér tranzitváróját, hogy – lévén semleges terület – senki se használhassa fel politikai célokra a történelmi jelentőségű eseményt – közölte Alekszandr Volkov, a pátriárka szóvivője a kubai fővárosban. Kirill pátriárka már csütörtökön megérkezett Havannába, és a kubai látogatás után felkeresi még Brazíliát és Paraguayt. A katolikus egyházfő Mexikóba utazik tovább.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.