A malmöi mészárszék területén kialakított Disgusting Food Museum kurátora, Samuel West szerint a tárlaton sorakozó fogások közül minden bizonnyal az izlandi erjesztett cápahús (hákarl) lehet a legszörnyűbb élmény az avatatlan ízlelőbimbók számára. „Olyan, mintha egy vizelettel átitatott matracot rágna az ember” – próbálta leírni az élményt a szakértő.
A múzeum honlapja szerint az ember számára az undor érzése segít elkerülni a betegségeket és a veszélyes ételeket. Ám, míg az érzés univerzális, addig az, hogy például milyen ételek váltanak ki undort valakiből, már korántsem az.
A kiállítás célja, hogy megismertesse a látogatókkal a legfurcsább ételeket és elgondolkodtassa őket arról, hogy ami az egyik kultúrában gasztronómiai különlegességnek számít, az máshol undor tárgya lehet.
A múzeum a világ leggusztustalanabbnak tartott ételei és italai közül nyolcvanat vonultat fel, amelyekből meg is kóstolhatnak néhányat a vállalkozóbb szellemű látogatók. A kóstolók között szerepel a svédek gyomorforgatóan büdös erjesztett heringje (surströmming), az izlandi erjesztett cápa, valamint a romlott húsra emlékeztető bűzt árasztó durián gyümölcs.
A tárlaton egyebek között a szardíniai nyüves sajtot (casu marzu), a hagyományos skót húsételt, a birkabelsőségekből készített haggist, a perui sült tengeri malacot, valamint az észak-amerikai zselatinsalátát és a gyökérsört is megismerhetik a látogatók.