2024. július 20., szombat, Illés napja

Gloriett rovat összes cikke

59 cikk 1/6 oldal

Az ipari alma felvásárlásáról egyeztetett a gazdák képviselőivel az agrárminiszter

Az Agrárminisztérium több évre vonatkozó, a nemzetközi piacokhoz igazodó árképletet tartalmazó szerződés alkalmazásának előírását tervezi a termelők és a felvásárlók között a jövőben – közölte a szaktárca kedden azt követően, hogy Nagy István agárminiszter a gazdák képviselőivel egyeztetett Budapesten az ipari alma irreálisan alacsony árának ügyéről.

Illyés Gyula-kiállítás Ozorán

Illyés Gyula életútját és azon keresztül a XX. század első felének világát bemutató állandó kiállítás nyílt a Múzeumok éjszakáján Ozorán, az Esterházy Fogadóközpontban.

A Várkert Bazár várúrnője

Csomor Csilla színművésznővel, a Várkert Bazárt háziasszonyával stílszerűen a Bazár (egyik) magaslati pontjára, a Bazaar Eclectica étterembe ültünk le beszélgetni, hogy megfelelő rálátásunk legyen témánkra.

Egy bank képei a kastélyban

Páratlan tárlattal nyitotta meg kapuit a felújított kápolnásnyéki Halász-kastély. Az MKB Bank négyszáz tételből álló képgyűjteményéből 54 látható a kastély öt termében.

Az eltűnt idő nyomában

Egy adott kor hangulatát a történelemkönyveknél is jobban képesek visszaadni azok a bútordarabok, használati tárgyak, amelyek őseink hétköznapjainak részei voltak.

Főúri ínyencségek Fertődön

A felújított Esterházy-kastély látogatói sem mehetnek úgy haza Fertődről, hogy részük ne legyen az Esterházy névéhez köthető kulináris élvezetekben.

Gödöllői varázshely

Gödöllőt a kastélya nélkül elképzelni olyan nehéz, mint a Lánchidat gróf Széchenyi István nélkül. Immáron több évszázada létezik a pompájában több európai kastélyt leköröző impozáns (régi szóval élve) „várlak”. Hol is állna máshol egy ilyen gyönyörű épület, mint Magyarországon, annak egyik ékszerdoboz alakú városában, Gödöllőn?
59 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.