A miskolctapolcai Bástya Hotelben tegnap hivatalosan is elstartolt a miskolci turisztikai szervezet és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület által közösen előkészített és menedzselt Miskolc vendégasztala program – közölték. A kezdeményezés célja, hogy minél több miskolci szálláshelyen, étteremben helyi ételek jelenjenek meg, illetve hogy a térségi termelők alapanyagaiból készülő termékeket szuvenírként a vendégek is megvásárolhassák.
A turisztikai szervezet már 2015-ben elindította a helyi termelőkkel a közös munkát: például kézműves, Miskolc-arculatos portékák kerültek be a helyi szállások kínálatába, valamint tavaly nyáron elindult a hónapról hónapra sok száz vásárlót vonzó Miskolci termelői nap programsorozat.
Második lépcsőben ezúttal azt szervezik, hogy a szállodák reggelizőasztalaira állandó kínálatként jó minőségű, egészséges helyi termékek (sajtok, szörpök, lekvárok, tejtermékek, húskészítmények) kerülhessenek annak érdekében, hogy a miskolci szolgáltatók a gasztronómiában is egyedi kínálatot nyújthassanak, amely megkülönbözteti őket a Magyarország más területein lévő szálláshelyektől. A turisztikai szervezet mára száznál is több miskolci és Miskolc környéki termelővel van kapcsolatban, így folyamatosan megfelelő mennyiségű és minőségű terméket tudnak szállítani a programhoz csatlakozó turisztikai szolgáltatóknak.