A vendéglátóipari higiénia témájával folytatódik ma a Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás által elindított Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozat. A két egyesület szervezete kerekasztal-beszélgetésen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft., a Zöldbolt és a Wessling Laboratórium képviselői segítenek eligazodni a hagyományos vegyszerek, a környezetbarát termékek, valamint a környezetbarát minősítések, ökocímkék között – mondta el lapunknak
Varga Judit, a Felelős Gasztrohős egyik alapítója.
A kifejezetten vendéglátósoknak szóló beszélgetésben kiderülhet többek között az is, hogy milyen környezetbarát tisztítószerek léteznek, és melyekben bízhat meg egy étterem-tulajdonos, ezek pontosan milyen felületeken és helyiségekben alkalmazhatók a HACCP előírások szerint. A különböző szektorokból érkező beszélgetők a jogi környezet, a helyszíni adottságok és a fogyasztói elvárások kapcsolatában vizsgálják meg a környezetvédelmi lehetőségeket.
Az ingyenes rendezvényen étterem-tulajdonosok és -vezetők, rendezvényszervezők vesznek részt, a fórumon a hivatalos szervek képviselői, gyakorló vendéglátósok, rendezvényszervezők és környezetvédelmi szakértők adnak tanácsot és választ arra, hogy miért éri meg már most a környezettudatosságba fektetni. A szakmai fórum létjogosultságát támasztja alá a Tork higiéniai termékgyártó megbízásából készült, több mint 3000 éttermi vendég megkérdezésével elvégzett nemzetközi kutatás is, amely megállapította: tízből kilenc vendég szerint egy étterem megítélésekor az ételek íze után a tisztaság a legfontosabb.