Három különleges naphoz, a Föld, a tájházak és Szent György napjához kapcsolódva kirándulással, természetjárással, szabadtéri eseményekkel egybekötött gasztronómiai élményeket kínál a Magyar Turizmus Zrt. Kóstolj bele a tavaszba! címmel április 22. és 24. között. Az idei gasztroélmények éve részeként meghirdetett környezetbarát és hagyományőrző eseményekhez speciális program- és szállásajánlatokat gyűjtöttek össze országszerte, a kínálatból a www.itthon.hu oldalon szemezgethetnek az érdeklődők.
A 2016-ra meghirdetett gasztronómiai tematikus év első népszerűsítő akciója a már hagyományosnak számító torkos csütörtök volt, a mostani Kóstolj bele a tavaszba! akció pedig első alkalommal jelentkezik, összefogva a Föld napja nemzetközi rendezvényt, a Szent György-napi szokásokhoz szorosan kapcsolódó tájházak napját és az Európa-szerte a tavasz kezdetének tartott Szent György-napot, amikor először hajtották ki az állatokat a legelőre. A programok és a gasztronómiai kínálat ezeknek a napoknak a témájához illeszkedik.