Legújabb Szupermenta terméktesztjén a 20 százalékos zsírtartalmú tejfölöket ellenőrizte élelmiszer-biztonsági és minőségi szempontból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Megvizsgálták azt is, a termékek megfelelnek-e a Magyar élelmiszerkönyv előírásainak. Megnyugtató eredmény, hogy a vizsgált tejfölök mindegyike tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült. A termékeket nem hamisították növényi zsírral, illetve más adalékanyagot vagy lisztet sem adtak hozzá állományjavítás, sűrítés céljából.
Egy tejfölnél viszont problémát jelentett a penész, amit érzékszervi vizsgálatokkal szűrtek ki. Nem árt tudni, hogy a penészes tejföl romlottnak minősül, ami élelmiszer-biztonsági szempontból kifogásolható, ezért a hivatal bírságot szab ki a termék előállítójára. Szintén hiba volt, hogy a tejsavbaktériumok száma egy terméknél nem érte el az élelmiszerkönyvben meghatározott mennyiséget, illetve az is jellemző volt ennél a tejfölnél, hogy nem táblázatos formában tüntették fel a tápértékeket.
Komolyabb jelölési hibának számított, hogy egy terméken „gluténmentes” feliratot használt az előállító. Ez a Nébih szerint azért kifogásolható, mert minden tejföl természetes módon gluténmentes, így a felirat félrevezető, egy nem létező többletértéket sugall a vásárlók számára. A legtöbb problémát ugyanakkor a zsírtartalom okozta: 13 tejfölnél a csomagoláson feltüntetettnél alacsonyabb zsírtartalmat mutatott ki a laboratórium. Egy külföldi terméknél az eltérés több mint 10 százalékos volt, amiért bírság jár.