Több millió korsóval több sör fogyhat idén, mint tavaly, ha továbbra is folytatódik a kánikula. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója szerint a sörgyárak teljes kapacitással működnek, az elmúlt meleg napokon érezhetően megnőtt a forgalmuk. Emlékeztetett arra, hogy a hőségriadókkal teli 2015-ben 173 ezer hektoliterrel, mintegy 35 millió korsóval több sör fogyott Magyarországon az első kilenc hónapban, mint az azt megelőző évben. Forró volt a nyár 2013-ban is, akkor negyedéves szinten mintegy 7 százalékkal magasabb volt a belföldi sörfogyasztás, mint a hűvösebb 2014-es nyári szezonban.
A kánikula mellett a különböző szabadtéri rendezvények, fesztiválok is hozzájárulnak a forgalom növekedéséhez. – A sörgyárak ilyenkor csúcsra járatva termelnek, ráadásul szinte nincs olyan hét, amikor ne lenne zenei vagy éppen sörfesztivál valahol az országban – mondta el a távirati irodának a szövetség vezetője. Az elmúlt évben egyébként 6,7 millió hektoliter sört értékesített a négy vezető hazai sörgyártó. Az előző évhez viszonyított 2,5 százalékos növekedés azonban kizárólag az exportnak köszönhető, a belföldi fogyasztás nem változott. Az ország határain belül 6,1 millió hektoliter sör fogyott el 2016-ban. A kereslet ma már egyre jobban a minőség irányába tolódik el a szövetség szerint, a prémium termékekből tavaly 100 ezer hektoliterrel többet vásároltak a magyarok, mint egy évvel korábban.