Egységes, kedvezményes árakon háromfogásos menüsorokat kóstolhatnak az országos étteremhéten 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vendégei. Az október 10–16. között tartandó rendezvény kiváló alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás legkülönlegesebb fogásait, a hazai éttermek színe-javát. A szervezők közölték: a vendégeknek a normál, 3300 forintos áron elérhető menüsorokon túl ezúttal is lehetőségük lesz arra, hogy néhány exkluzív, Michelin-ajánlással rendelkező étterem prémium menüsorait is megkóstolják 4900 forintért. Az éttermek mindegyike saját konyhájának legjavát kívánja bemutatni, ínyenc és változatos ételeket felszolgálva a vendégeknek.
Mivel a legutóbbi alkalommal mintegy 24 ezren látogattak el valamelyik étterembe, a szervezők azt kérik, mindenki foglaljon asztalt időben, amiről e-mailben kapnak visszaigazolást. A szerencsések gazdag kínálatból választhatnak, a magyaros ízektől a francia konyháig terjed a paletta, és idén sem maradnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, valamint a mexikói konyha fortélyai sem. Az egyhetes program célja az, hogy felhívja a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítson, akik csak ritkán vagy sosem járnak étterembe.
A DiningCity.com ötlete New Yorkból indult, majd Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína, Szingapúr után 2011 óta Magyarországon is évente kétszer megszervezik.