2024. április 25., csütörtök, Márk napja
Gazdaság, Napi Gazdaság archív
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://www.magyaridok.hu/gazdasag/hova-tunt-a-nutella-510688/

Hová tűnt a Nutella?

Szinte valamennyi magyarországi élelmiszerüzlet polcairól elfogytak mára a Nutella mogyorókrémek, az áruházláncok visszajelzései alapján úgy tűnik, általános készlethiány van a közkedvelt termékből. A gyártásért felelős olasz Ferrero édesipari multicég azt jelezte, túl népszerű a termék, azért nem kapható jelenleg.

Hetek óta hiánycikként jelentkezik az áruházláncok kínálatában az évente több száz tonnányi mennyiségben értékesített, Nutella elnevezésű mogyorókrém. Mára szinte minden hazai kiskereskedelmi lánc egységeiben és a kisebb boltokban is kiürült a polcoknak azon része, ahol a világméretű olasz édesipari vállalat, a Ferrero által gyártott kenhető édességet tartották eddig – derült ki lapunk áruházi körképéből. A készlethiány nem korlátozódik egyetlen áruházláncra sem, a nemzetközi és a hazai vállalatok üzleteiben is feltűnő ugyanis az e termékkategóriában idehaza a leggyakrabban értékesített, 400 grammos kiszerelésű üveges mogyorókrém tartós hiánya.

Lapunknak az egyik nemzetközi áruházláncnál azt jelezték, információik szerint a Nutellát és más prémium kategóriás édességeket forgalmazó Ferrero a nyár elején látta el utoljára a magyar piacot nagyobb mennyiségű szállítmánnyal, azóta az áruszállítás szünetel, az ígéretek szerint szeptemberben érkezik újabb mennyiség a népszerű termékből. Megkeresésünkre a Tesco áruházlánc is azt jelezte, üzleteikben már csupán a kevésbé keresett, 600 grammos kiszerelésű Nutella kapható, habár a cég online bevásárlófelületén már ezt a terméket sem kínálják. – Mivel az online rendeléseket is áruházainkból szolgáljuk ki, ezért a terméket jelenleg megrendelni sem lehet – mondta Varga Eszter, a Tesco médiakapcsolatokért felelős menedzsere. Hozzátette, a lánc beszállító partnerei azt közölték, hamarosan újra elérhető lesz a termék. A Napi Gazdaság kérdésére más piaci szereplők is megerősítették, hogy a kiskereskedők hetek óta nem kapnak a legismertebb mogyorókrémből, ezért mostanra kifogytak a raktáron lévő készletek. Holott a Nutella itthoni értékesítése nem érzékeny a szezonális hatásokra, vagyis a tapasztalatok szerint télen-nyáron nagy rá a kereslet a magyarok körében.

Egyik névtelenséget kérő informátorunk úgy értesült, közvetlenül a Ferrero gyárból származó információk szerint a magyarországi készlethiányt semmilyen termelési probléma nem okozza. Az sem vetette vissza a multigyár lendületét, hogy több országban a Nutella-termékek bojkottjára szólítottak fel a vállalat elképesztő méretű mogyoró- és pálmaolaj-felhasználása miatt. Mint kiderült, a készlethiány jelenleg csupán a magyar kiskereskedelemben áll fenn, a környező országokban, így például Ausztriában, Horvátországban vagy Macedóniában most is roskadoznak az élelmiszerüzletek polcai a keresett mogyorókrémtől.
A forgalmazó céget belülről ismerő forrásaink szerint az történhetett, hogy a túlnyomórészt külföldi szakemberekből álló menedzsment alulbecsülte az idei fogyasztásnövekedést hazánkban, emellett nem az itteni vásárlói szokásokhoz igazították nyári megrendeléseiket. Mivel augusztusban az olaszországi gyár hagyományosan szünetelteti a termelést, így fordulhat elő, hogy mostanra hiány alakult ki a csupán hónapokkal ezelőtt felhalmozott mogyorókrémből. Lapunk megkeresésére a Ferrero Magyarország Kft. azt jelezte, számottevő befektetéseket terveznek a jövőben a hazánkban is nagy jelentőséggel bíró Nutella márka további fejlesztésére. Az alkalmanként előforduló készlethiányt a termék növekvő népszerűsége okozza – közölte a cég.

2019. február 6-tól a Magyar Nemzet néven jelenünk meg. Az oldal elérhetősége www.magyarnemzet.hu. Ha a Magyar Nemzet mérvadó híreit szeretné e-mailben megkapni, nincs más teendője, mint (február hatodika után) IDE kattintva feliratkozni hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (A szolgáltatás továbbra is ingyenes marad!)

Kiemelt

Tükörkép
Talán nem könnyelmű kijelentés minden idők legnépszerűbb szabadidős elfoglaltságának nevezni a kártyázást. Napjainkban is tízmilliók ülnek a kártyaasztalokhoz.

Poszt-trauma

„Celebügyvéd” bosszankodik Orbán Viktor miatt
Persze csak mint „független”.

Poszt-trauma

A fake news média hatalmas pofont kapott
Kezdhetnek félni a ballib hírhamisítók.

Poszt-trauma

Az ECHO TV munkatársa helyre tette a kekeckedő jobbikosokat
Így maradnak érv nélkül, ha értelmes beszélgetőtárssal találják szemben magukat.

Poszt-trauma

Lukácsi hangján szólalt meg Beer
A püspök szerint nemes célok vezérlik a ballibeket?

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.