A húságazat teljesítménye 2,9 százalékkal csökkent 2017-ben, a visszaesésben döntő szerepe volt a baromfi-influenza gazdasági hatásainak – mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének társadalmi elnöke egy budapesti sajtótájékoztatón a távirati iroda szerint.
Hozzátette: a területek teljesítménye vegyes képet mutatott: a húsfeldolgozás és -tartósítás ágazaté például 9,8 százalékkal növekedett, amelyet elsősorban a belföldi értékesítés 23,3 százalékos bővülése eredményezett.
Éder Tamás jelezte: a húságazat összesen 745 milliárd forint termelési értéket állított elő tavaly, ebből a készítménygyártás 179 milliárd forintot, a baromfihús-feldolgozás 281 milliárd forintot, a sertés- és marhahús-feldolgozás 285 milliárd forintot tett ki.