2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: Zsolnay-negyed

8 cikk 1/1 oldal

Tehetségfejlesztő foglalkozásokat tartanak gyermekeknek a pécsi Zsolnay-negyedben

Élményórák a Zsolnay Kulturális Negyedben címmel a tanórák anyagát kiegészítő, azt élményszerűvé tevő ingyenes foglalkozássorozatot indított 850 iskolás gyermek számára a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) – hangzott el a kezdeményezést ismertető keddi sajtótájékoztatón.

Ízek, terek, tűzzsonglőrök

– Te jó ég, harcolni fognak a lángokkal! – sikoltják mellettem teljes eksztázisban a lelkes hatévesek, és tényleg.

POSZT-tapasztalatok

Húsz százalékkal növekedett a Pécsi Országos Színházi Találkozó bevétele – minden korábbi alkalomhoz viszonyítva – a fesztivál negyedik napja után, állapították meg a szervezők.

Megújul a POSZT

Megújul a Pécsi Országos Színházi Találkozó, melynek keretében fesztiválváros épül – hangoztatta Gáspár András színművész, a POSZT programvezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szoborparkot avattak a Zsolnay Kulturális Negyedben Pécsett

Hat alkotásból álló szoborparkot avattak fel szerdán a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, a többségében absztrakt munkákat a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Művészeti Karának szobrászhallgatói készítették.

Töretlen a planetáriumok népszerűsége

A planetáriumok működésének tapasztalatairól, az oktatásban betöltött szerepük fontosságáról tanácskoztak annak a workshopnak a résztvevői, amelyet hétfőn tartottak az ország első, Pécsett berendezett állandó planetáriuma megnyitásának 40. évfordulóján a baranyai megyeszékhelyen.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.