2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: zsarolóvírus

37 cikk 1/4 oldal

Mind több okostelefont támadnak zsarolóvírussal

Bár az elmúlt hat hónapban a zsarolóvírus-fertőzések döntő többsége Windows rendszerek ellen irányult, sem az Android, sem a Linux, sem a MacOS platformok nem voltak immúnisak.

Hekkerek célkeresztjében az egészségügyi ellátás

Az egészségügyi adatok rendkívül értékesek a feketepiacon, az orvosi rendszerek létfontosságúak, ezért ezek a szervezetek könnyű célpontjai lehetnek egy számítógépes támadásnak.

Az online társkeresés csapdái

Annak ellenére, hogy minden harmadik ember használ online társkereső applikációkat vagy weboldalakat, nem mindenkinek vannak pozitív tapasztalatai.

Világszerte több mint 200 támadást kísérelt meg a BadRabbit zsarolóvírus

Világszerte több mint 200 támadást kísérelt meg a BadRabbit zsarolóvírus, amely kedden több orosz tömegtájékoztatási eszköz mellett fennakadásokat okozott a kijevi metró és az odesszai reptér működésében – közölte szerdán a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat.

Zsarolóvírusra figyelmeztet a hatóság

Az elektronikus levelek kártékony mellékletet vagy hivatkozást tartalmaznak, tárgyként megnyitásra ösztönző üzenettel a gyanútlan felhasználóknak.

Zsarolóvírus mint szolgáltatás

Már programozónak sem kell lenni, manapság bárki kis hozzáértéssel megvehet egy zsarolási szolgáltatáscsomagot néhány száz dollárért.

Ukrajna szerint az orosz biztonsági szolgálatok állnak a támadás mögött

Az orosz biztonsági szolgálatok állnak az egyes szakemberek által Petyának nevezett internetes zsarolóvírus mögött, amely a héten okozott kárt, először Ukrajnában, majd szerte a világon – állította szombaton az SZBU ukrán biztonsági szolgálat, és szerinte a hackerek célja fontos adatok megsemmisítése és pánikkeltés volt.
37 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.