2022. július 3., vasárnap, Kornél, Soma napja

Címke: Zrínyi

11 cikk 1/2 oldal

Zrínyi Miklós, a szigetvári hős

Úgy tűnik, időről időre felszínre tör a kérdés: ki a magyar? Valószínű most is itt az ideje az elmélkedésnek, mert valahogy úgy alakul a világ, hogy beszélni kell erről.

Zrínyi, a horvát szabadság jelképe

A Zrínyi Miklósról, a szigetvári hősről írt 19. század végi horvát operát lenyűgözően adták elő az Eszéki Horvát Nemzeti Színház művészei.

Gyurcsány hadat üzent Zrínyinek

A magyarság ezúttal – múlt év óta – ismét gátat szabott az iszlám térhódításnak. A népszavazás néhány hét múlva bástyát építhet, erősíthet.

Zrínyi-emlékév – Tudományos konferenciát rendeznek Zágrábban

A szigetvári ütközet 450. évfordulója alkalmából Zrínyi Miklós és kora címmel rendez nemzetközi tudományos konferenciát csütörtökön Zágrábban a magyar nagykövetség és a Zágrábi Magyar Intézet. A Zrínyi-programsorozatot egy nappal korábban kiállítással nyitják meg – tájékoztatta az MTI-t Sokcsevits Dénes igazgató.

Nyomozás Szulejmán után

Az 1566-ban seregeivel Szigetvárt elpusztító szultán is az egy hónapos ostrom utolsó napjaiban vesztette életét, de egészen eddig nem volt ismert sírhelye.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.