2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: zongora

11 cikk 1/2 oldal

Először szólalnak meg újra Kocsis Zoltán legendás zongorái

Először szólalnak meg újra Kocsis Zoltán legendás zongorái szeptember 7-én a Virtuózok szuperkoncertjén, ahol a 2016-ban elhunyt világhírű művész fia, Kocsis Krisztián is színpadra lép Boros Misivel, Bogányi Gergellyel és a zenei tehetségkutató IV. évadának győzteseivel a Papp László Budapest Sportarénában.

Rettegés helyett elegancia

Sergey Rachmaninov művészetéről a zenészek java része sohasem volt túl jó véleménnyel, inkább elintézték egy szájhúzással.

Temperált zongora

A világ leghíresebb koncerttermei­ben lép fel a Liszt- és Kossuth-díjas Bogányi Gergely. A Mozart, Chopin, Liszt és Bartók műveit egyaránt kedvelő, Vácon élő zongoraművésznek nem telik egy Bogányi-féle csodazongorára.

Hárommilliárd jut jövőre a hangszercsereprogramra

Elektromos zongora, pianínó, zongora: feladataikhoz szabottan ezek egyikéből kapnak majd az iskolák jövőre. És további százmilliót szán a kormányzat a kórusok fejlesztésére.

Bólintások ábécéje

A zsenik partitúráit jobb sorsra érdemes zenészek sűrítik két kézbe, jó esetben zongorán jól fekvő-hangzó módon. (Emlékezés Kocsis Zoltánra)
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.