2022. január 24., hétfő, Timót napja

Címke: zöldség-gyümölcs

9 cikk 1/1 oldal

Milliárdok a korszerűsítésre

Mintegy 5600 hektárnyi korszerű, öntözhető ültetvényt létesíthetnek a gazdálkodók a következő években, legalábbis ekkora területre nyertek támogatást a Vidékfejlesztési programon belül.

Eltűnőben a málnaültetvények

Tovább csökkent idén a Magyarországon termesztett málna mennyisége, a gyümölcsből a júniusi, júliusi szezon alatt átlagosan 1500-2000 tonnát takarítottak be.

Kevesebb alma kerülhet az éléskamrákba

Importnyomás minden bizonnyal nem nehezíti majd a hazai termelők dolgát, a csökkenő kínálat az árakra is jó hatással lehet.

A kertészeteknek és a gyümölcsösöknek jót tett a csapadék

Jókor jött a mezőgazdaságnak, és így a gyümölcsösöknek is az elmúlt két napban lehullott csapadék, amely részben pótolta a talaj hiányzó nedvességtartalmát, a hó pedig csak kisebb károkat okozott, mivel a hőmérséklet nem csökkent 0 Celsius-fok alá – mondta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke csütörtökön az MTI-nek.

Átlagos szezont várnak a termelők

A becsültnél kisebb károkat okozott eddig az időjárás a zöldség-gyümölcs ágazatban idén – mondta pénteken Ledó Ferenc, a Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruit­Veb) elnöke a távirati irodának. Kiemelte: zöldségfélékből a tavalyinál nagyobb, gyümölcsökből átlagos mennyiségre lehet számítani.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.