2022. november 30., szerda, András, Andor napja

Címke: zöldítés

10 cikk 1/1 oldal

Ott is lehet permetezni, ahol eddig tilos volt

Nem kapnak büntetést és a nekik járó zöldítési támogatást is megkaphatják azok a gazdák, akik a tilalom ellenére permetezéssel vagy más módon védekeznek a túlszaporodott kártevők ellen.

Szigorodnak az előírások

Megváltozott feltételek mellett igényelhetik jövőre az éghajlat és a környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatok után járó összeget a gazdálkodók.

FM: változások a zöldítési és a termeléshez kötött támogatásokban

Változások lesznek az idén a zöldítési és termeléshez kötött támogatásokban az egységes kérelem benyújtásánál – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárközgazdasági főosztályvezetője csütörtökön Budapesten egy szakmai konferencián, az AGROmashEXPO szakkiállításon.

Könnyítenek a feltételeken

A szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezést az agrártárca 2017-től az eddigi 50 százalék helyett 75 százalékosra emeli.

Hamarosan utalja az MVH az agrármilliárdokat

Lapunk úgy tudja, az előző évi 10 milliárd forint helyett a hétfőn induló kifizetési időszakban mintegy 30-40 milliárd forint juthat a gazdákhoz.

Sok termelő még nem jutott pénzhez

Bár a legtöbb termelő már megkapta az idei területalapú támogatás jó részét, van még néhány ezer olyan gazda, aki továbbra is a pénzére vár. Az MVH szerint már csak a problémásabb kérelmek tisztázásán dolgoznak. Szinte biztos, hogy egy-kétezer ügyfélnek nem tudnak fizetni, mivel az érintettek jogosulatlanul kérték az alap-, vagy az úgynevezett zöldítési támogatást.

Agrárkamara: egy hektárra 24-25 ezer forint a zöldítési támogatás

Egy hektárra mintegy 24-25 ezer forint az uniós zöldítési támogatás, ezzel az összeggel számolhat az a gazdálkodó, aki teljesíti a feltételeket, többféle növényt termeszt, teljesíti a területre vonatkozó gazdálkodási előírásokat, például az előírt nagyságú legelő tartását – fejtette ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken Budapesten a témáról rendezett szakmai konferencián.

MVH: érkeznek a támogatások

Heteken belül minden arra jogosult gazdálkodó megkaphatja a támogatást. A 123 ezer kérelmezőből eddig 89 ezer termelőnek utalták át a zöldítéshez kapcsolódó juttatást.

Zöldítésből jelesre vizsgáztak a gazdák

Sikerrel vették a magyar gazdák az új agrártámogatási rendszer akadályait, a zöldítésbe bevont terület nagysága 2015-ben elérte az ötmillió hektárt – közölte tegnap Cserháti Gábor, a KPMG igazgatója.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.