2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: zeneszerző

15 cikk 1/2 oldal

Két magyar mű a Bartók-döntőben

Hatalmas külföldi érdeklődés övezte a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzői fordulóját, amelynek gálakoncertjét vasárnap tartják a Zeneakadémián.

Aldo Finzi emléke előtt tiszteleg az Opera Zenekar

A fiatalon elhunyt Aldo Finzi zeneszerző emléke előtt tiszteleg a Magyar Állami Operaház Zenekara ingyenes koncertjén pénteken az Olasz Kultúrintézetben, a budapesti műsor az együttes Carnegie Hall-beli szereplésének gerince.

Pénteken vesznek végső búcsút Melis László zeneszerzőtől

Május 11-én, 14 óra 45 perckor vesznek végső búcsút Melis László zeneszerzőtől, hegedűművésztől a Farkasréti temető Makovecz-termében az evangélikus egyház szertartása szerint - tudatta a család az MTI-vel.

Elhunyt Babos Gyula jazz-zenész

Türelemmel viselt betegség után 2018. április 12-én, 68 éves korában elhunyt Babos Gyula Liszt-díjas jazz-zenész, zeneszerző, művésztanár.

Életműdíjat kapott Leslie Mandoki

Az életműdíjjal Mandoki eddigi, negyvenéves zenei munkássága mellett a csapat turnéját, a Wings of Freedomot is elismerték.

Elhunyt Lendvay Kamilló zeneszerző

Elhunyt Lendvay Kamilló zeneszerző. A Kossuth-díjas, háromszoros Erkel-díjas kiváló művészt, a Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj kitüntetettjét élete 88. évében érte a halál – tudatta honlapján a Zeneakadémia pénteken.

Egy kattanás és csönd

Legemklékezetesebb szerepében Asztrikot játszotta az István, a királyban. Victor Máté lokálpatriótaként ma komolyzenét komponál, és kizárólag az unokájának énekel.

Egy géniusz rajongó hazája és nemzete

Dömötör Zsuzsa és Kovács Mária Liszt Ferenc magyarországi hangversenyei 1839–1840-ben című munkája alaposan feltárja a koncertrepertoár sajtóvisszhangját.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.