2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: Zemplén

11 cikk 1/2 oldal

Hegyi románc

Ha az Észak-Zemplénről van szó, kihagyhatatlan a füzéri vár, az egyik legrégebbi Árpád-kori erősségünk, amelyet a Thököly-felkelés leverése után Lipót császár felrobbantott.

Az Ork-hegyi erőd titka

A Hernád völgyének első honfoglaláskori temetőjét és különleges bronzkori erődítményt találtak a Magyar Nemzeti Múzeum régészei az Ork-hegyen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Jelentős fejlesztések a turizmusban

Részben állami támogatással több száz vendégvonzó beruházás történik a jövőben a 2016 óta sorra kijelölt turisztikai fejlesztési térségekben, a későbbiekben pedig más területeken is.

Félmilliárdos kár a Bükkben

Több mint százezer köbméter fa dőlt ki az áprilisi hóvihar miatt főként a Bükkben, kisebb részt Zemplénben.

Savanyú a szőlő

Füzérre okvetlenül el kell menni! Akit érdekel a történelem, annak egyenesen kötelező.

Fegyvereket, lőszert és vadhúst foglaltak le a rendőrök Zemplénben

Engedély nélkül tartott lőfegyvereket, több tucat lőszert, több kilogramm tisztázatlan eredetű vadhúst és trófeákat találtak a rendőrök Makkoshotykán egy családi házban és melléképületeiben – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel szerdán.

Vadkutató vonatozás a Zemplénben

Vadkutató vonatozásra invitálja a természetszeretőket és az érdeklődőket vasárnap az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. és a Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány a zempléni Hegyközbe, a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán – közölte az erdőgazdaság az MTI-vel szombaton.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.