2022. augusztus 15., hétfő, Mária napja

Címke: zarándokok

14 cikk 1/2 oldal

Súlyos buszbaleset Oroszországban, tizenegyen meghaltak

Tizenegy ember életét vesztette és mintegy negyvenen megsérültek, amikor vasárnap lefordult egy töltésről egy zarándokokat szállító autóbusz az oroszországi Petropavlovszk-Zabalkajszkij környékén.

Síita zarándokok milliói érkeztek az iraki Kerbelába

Gyászruhába öltözött síita muzulmánok milliói gyűltek össze vasárnap az iraki Kerbelában a biztonsági erők több ezer tagjának felügyelete mellett, hogy részt vegyenek az Arbain nevű zarándoklaton.

Magyar hajléktalanokból álló zarándokcsoport indult a Vatikánba

Budapesti hajléktalan emberekből és az őket kísérő segítőkből álló zarándokcsoport indult csütörtökön a Vatikánba, hogy találkozzanak Ferenc pápával – közölte a magyar zarándokok útját szervező Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) az MTI-vel.

Elindult a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba

Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról. A négynapos útra induló ezer zarándokot Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolattartásért felelős államtitkára búcsúztatta, és a zarándoklat lelki vezetője, Bíró László tábori püspök áldotta meg.

Az irániak nem mehetnek a mekkai zarándoklatra

Az iráni-szaúdi diplomáciai válság miatt az irániak idén valószínűleg nem vehetnek részt a mekkai zarándoklaton a szaúdi fél nélkülözhetetlen együttműködésének hiánya miatt – mondta el Ali Dzsannati iráni kulturális miniszter kedden.

Több mint 1600 halottja is lehetett a mekkai tragédiának

A szaúdi hatóságok által hivatalosan közölt 769 több mint kétszerese, legalább 1633 ember veszthette életét szeptember 24-én a mekkai zarándoklaton történt tülekedés során Minában – közölte saját számításaira alapozott szerdai összesítésében az AFP.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.