2022. szeptember 25., vasárnap, Eufrozina, Kende napja

Címke: Yahya Jammeh

11 cikk 1/2 oldal

Száműzetésben élhet majd Jammeh

Az elnökválasztási mizéria kellemes fordulattal végződött. A diktatórikus eszközökkel kormányzó elnök mégis elfogadta választási vereségét.

Gambia volt elnöke az államkasszát is vitte magával

Gambia leváltott elnöke, Yahya Jammeh szombat este az államkassza tartalmával, a központi bankból elvett legalább 500 millió dollárral távozott külföldre, közölte Mai Fatty, az új elnök kormányzó koalíciójának egyik tagja – írta hétfőn a dpa hírügynökség.

Szenegáli katonák Gambiában

A térség országai közös erővel mozdíthatják el a hatalomból Yahya Jammeh elnököt.

Nem adta át a hatalmat a gambiai elnök

Nem adta át a hatalmat megválasztott utódjának Yahya Jammeh gambiai elnök szerda éjfélig, amikor lejárt az államfői mandátuma, viszont csütörtökön biztonsági források azt közölték, hogy a hadsereg és a rendőrség vezetői elkötelezettek Adama Barrow új államfő mellett, és nem teljesítik többé a leváltott elnök utasításait. Barrow csütörtök délután letette a hivatali esküt Gambia szenegáli nagykövetségén.

Felrobbanhat Kelet-Afrika

Zsoldosokat toboroz a gambiai elnök, hogy meg tudja védeni a székét Afrika legkisebb területű államában, a teljes mértékben Szenegálba ékelődő Gambiában.

Gambia is elhagyja az ICC-t

Gambiában huszonegy éve Yahya Jammeh uralkodik, aki vértelen puccsal távolította el elődjét, és azóta is viszonylag stabilan irányítja az országot.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.