2024. július 25., csütörtök, Jakab, Kristóf napja

Címke: WikiLeaks

66 cikk 1/7 oldal

Julian Assange ellen titokban vádat emelhettek az USA-ban

Az Egyesült Államokban titokban vádat emeltek a WikiLeaks internetes kiszivárogtatóportál alapítója, Julian Assange ellen – adta hírül internetes honlapján péntekre virradóra a The Washington Post.

Élesedik Assange és Ecuador vitája

Ecuador levenné a kezét Julian Assange-ról, miután a WikiLeaks-vezér beperelte a latin-amerikai államot az állítása szerint rossz életkörülményei miatt. A 2012 óta Ecuador londoni nagykövetségén tartózkodó Assange-ot hamarosan kiadhatják az Egyesült Államoknak, figyelmeztetett Ecuador egykori elnöke.

Ecuador nem kíván közvetíteni Assange és a brit hatóságok között

Ecuador nem kíván közvetíteni a WikiLeaks oknyomozó portált alapító, 2012 óta a latin-amerikai állam londoni nagykövetségén tartózkodó Julian Assange és a brit hatóságok között – jelentette ki kedden José Valencia ecuadori külügyminiszter.

Szabadulnának Assange-tól

Véget érhet Julian Assange 2012 óta tartó vendégeskedése Ecuador londoni nagykövetségén. A WikiLeaks alapítóját leromlott egészségi állapota mentheti meg a kiadatástól.

Trump szerint szégyen a róla készült lejárató dosszié a Demokraták számára

Donald Trump amerikai elnök egy szerda esti televíziós interjúban „szégyennek” nevezte, hogy a tavalyi elnökválasztási kampányban fő ellenfele, Hillary Clinton stábja és a Demokrata Párt vezetői terhelő adatokat próbáltak gyűjtetni róla egy céggel, és ezért fizettek is.

Stockholm nem üldözi többé Julian Assange-t

Assange egy ideig mégsem hagyhatja el Ecuador londoni nagykövetségét, mivel a brit rendőrség továbbra is letartóztathatja, London pedig kiadhatja Washingtonnak.
66 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.