2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: WannaCry

12 cikk 1/2 oldal

Ne fizessetek!

A múlt pénteken megjelent, másfél száz országot, cégeket, intézményeket, kórházakat megfertőző zsarolóvírus hétfőn az egyik szombathelyi nemzetközi vállalatnál is zavart okozott.

Gyanítható Észak-Korea érintettsége a zsarolóvírusos támadásban

Nagyon valószínű, hogy az Észak-Koreához köthető Lazarus hackercsoport tehető felelőssé azért a zsarolóvírusos támadásért, amely több mint 150 országban 300 ezer számítógépet fertőzött meg – tudatta helyi idő szerint hétfőn a Symantec informatikai biztonsággal foglalkozó amerikai cég.

Észak-Korea állhat a zsarolóvírus mögött

Korábban elkövetett kibertámadásokkal való hasonlósága miatt információvédelmi szakértők egyre jobban gyanítják, hogy a zsarolóvírus-támadás szálai a kommunista kormányhoz vezetnek.

Csak néhány száz eszközt fertőzött meg Magyarországon a zsarolóvírus

Mindössze néhány száz eszközt fertőzött meg a WannaCry zsarolóvírus Magyarországon, mintegy 45 állami szervezetet ért támadás, de ezek, egy-két kivételtől eltekintve, nem jártak sikerrel – közölte az állami és önkormányzati szervek informatikai rendszereinek biztonságáért felelős Kormányzati Eseménykezelő Központ az MTI megkeresésére.

Az Europol szerint sikerült elkerülni a kiberkáoszt

Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerült elkerülniük a „kiberkáoszt” az európai kormányoknak és vállalatoknak, a helyzet stabilizálódni látszik a hét végén mintegy 150 országon végigsöprő WannaCry zsarolóvírusos kibertámadás után – közölte az európai rendőrségi együttműködési szervezet (Europol) hétfőn.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.