2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Wagner

6 cikk 1/1 oldal

Színház vagy erőszak?

Sok szó esik az utóbbi évtizedekben az úgynevezett „rendezői” színházról, ugyanakkor egyre inkább háttérbe szorul a szerzői, az eredeti szerzői szándékot megvalósító színház.

Régi kotta

Szerzetesből lett zenekritikus, majd műsorvezető a Bartók rádióban és a köztévén. Mindeközben stand-up komikusi babérokra pályázik, valamint zenei antikváriumával foglalkozik.

Wagner-tematika és világsztárok az Opera jövő évadában

Az Andrássy úti Ybl-palota korszerűsítése miatt az Erkel Színházban kezdi meg 2017/18-as évadát a Magyar Állami Operaház. A Ring gyűrűi címet viselő évadban a Wagner ihlette tematika mellett ősbemutatókat és világsztárokat is láthat a közönség.

Műfajok kavalkádja

Idén 85. születésnapját ünnepli a Szegedi Szabadtéri Játékok – a jubileumi évadra több meglepetéssel és az elmúlt évek sikerdarabjainak meghívásával készülnek.

A magány az űrbe kerül

Első ízben láthatjuk Wagner A bolygó hollandiját a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Pontosabban, az operából csak a zene lesz Wagner.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.