2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: VP

20 cikk 1/2 oldal

Milliárdokból újulhat meg a hazai állattartás

Jókora összeghez juthatnak az állattartó gazdaságok, a vidékfejlesztési pályázatok keretében eddig csaknem kétszázmilliárd forint európai uniós forrást nyert el az ágazat.

További milliárdok az agrárgazdálkodóknak

Három újabb pályázatot hirdetett meg az Agrárminisztérium a vidékfejlesztési programon belül. Az érintettek összesen közel 63 milliárd forintos keretből nyerhetnek támogatást.

Újra pályázhatnak a gazdák

További 21 milliárd forint vidékfejlesztési forrás sorsáról döntött az Agrárminisztérium júniusban. Az elmúlt hónapban 17 felhívás keretében 634 pályázatot hoztak ki nyertesnek a bírálók.

A vártnál is több pénzt kapnak a baromfitartók

Újabb vidékfejlesztési pályázat sorsáról döntött a Miniszterelnökség, ezúttal 22,6 milliárd forint európai uniós támogatást ítéltek oda a nyertes gazdálkodóknak.

Növelik az állattartóknak szóló támogatást

A tervezettnél is több szarvasmarhatelep újulhat meg a következő hónapokban. A Miniszterelnökség közel tízmilliárd forinttal emelte meg az erre a célra elkölthető keretet.

Jó hírt kaptak a kertészetek

Újabb vidékfejlesztési pályázatok sorsáról döntött a Miniszterelnökség. Ezúttal a kertészeti támogatások kerültek terítékre.

Újabb forráshoz juthatnak a tejtermelők

A szerkezetátalakítási felhívásra jelentős túligénylés mutatkozott, így a program irányító hatóságaként működő Miniszterelnökség megemelte a kifizethető keret összegét.

Milliárdos döntések jönnek

Az irányító hatósági feladatokat ellátó államtitkárság a napokban mintegy 42 milliárd forint értékben hozott támogató döntést a programon belül.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.