2024. július 24., szerda, Kinga, Kincső napja

Címke: VOSZ

47 cikk 1/5 oldal

Sokat javult a vállalkozások üzleti környezete

A magyar gazdaság az elmúlt években olyan növekedési pályára állt, amely az embereknek csökkenő adókat, emelkedő béreket, a vállalatoknak alacsonyabb közterheket környezetet jelent.

VOSZ: Más megoldás kell a kis cégek béremeléseire

Nem vitatja a munkaadói oldal a minimálbérek emelésének fontosságát, ugyanakkor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint jól átgondolt mértéket kell avégett meghatározni, hogy a kevésbé versenyképes hazai mikro- és kisvállalkozások életben maradjanak. Ennek a körnek a támogatása érdekében nyitottak más megoldásokra is. A gazdasági helyzet lehetővé tenné ugyanakkor a lendületesebb bérfelzárkózást, a bérminimumnak pedig fontos keresetfelhajtó szerepe van. A piaci versenyt tartó cégek ráadásul jellemzően már a kötelező legkisebbnél magasabb béreket adnak.

Igénylik a kereskedők a kiemelt figyelmet

A kormány legfontosabb céljai között szerepel a kereskedelem élénkítése, amelyet több intézkedéssel is segít, például az Otthon melege program működtetésével.

Egyre többen térnek haza dolgozni

A vállalkozások is azt tapasztalják, hogy lassult az elvándorlás. Számos cég csábítja haza a szakképzett dolgozókat, és több esetben sikerrel is járnak – mondta lapunknak Tolnay Tibor.

Idén 3,9 százalékos, jövőre 4 százalékos növekedést vár a Kopint-Tárki

Nem változtatott a főbb előrejelzési mutatóin a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet, idénre továbbra is 3,9 százalékos, jövőre 4 százalékos GDP-növekedést, 2017-re 2,3 százalékos, 2018-ra 2,5 százalékos inflációt vár – közölte Palócz Éva, az intézet vezérigazgatója a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével közösen szervezett sajtótájékoztatón Budapesten, szerdán.

A VOSZ szerint leépítés lehet a bérfejlesztés ára

A fogyasztói árak emelésével, a beszállítói tarifák letörésével, üzletbezárásokkal, gyengébb színvonalú kiszolgálással reagálnának a multik arra, ha a munkavállalók több bért követelnek.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.