2023. február 2., csütörtök, Karolina, Aida napja

Címke: Vörösmarty tér

16 cikk 1/2 oldal

Kéket csak kékfestőtől!

Gyönyörű, kék, magyar és európai. A kékfestés hagyománya a múlt héten felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára a mauritiusi fővárosban folyó ülésen.

A sárkány füstje

Az Vörösmarty téri karácsonyi vásár árusainak nagyon szigorú előírásoknak kell megfelelniük, bekerülni újoncként szinte lehetetlen, a piac „le van osztva”.

A Sortűztől Aranyon át az Előretolt Helyőrségig

Az idei könyvhéten erősödött a költészet és gyermekirodalom, vagyis több verseskötet, illetve gyermek- és ifjúsági kiadvány van jelen 76 anyaországi és 16 határon túli kiadótól.

Megújul a Vörösmarty és a Széna tér is

Várhatóan 2019 júniusában kezdődhet el a fővárosi Széna tér mintegy 2,5 milliárd forintba kerülő felújítása, amely a tervek szerint 2020 végén fejeződik majd be.

Tojásfestés és mézeskalács-díszítés a budapesti vásáron

Mézeskalács-díszítéssel, tojásfestéssel és a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó egyéb népszokásokkal és hagyományokkal ismerkedhetnek meg a látogatók a húsvéti hétvégén a Budapesti Tavaszi Vásáron, a belvárosi Vörösmarty téren.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.