2022. szeptember 25., vasárnap, Eufrozina, Kende napja

Címke: Vörös Hadsereg

6 cikk 1/1 oldal

Jány Gusztáv emlékezete

Vita a magyar hadsereg második világháborús szerepéről és megítéléséről – Ungváry Krisztián írására Berszán György válaszol.

A lengyel-magyar barátság napjára utal az egyik lengyelországi utca neve

A lengyel-magyar barátság napjára, március 23-ra utal ezentúl az észak-lengyelországi Sopotban már korábban is létező utca neve, mely azonban eddig a Vörös Hadseregnek a városba való bevonulásához kötődött – döntött hétfőn a városi önkormányzat.

Sobotka: Az együttműködő Európa a legjobb biztosíték

Az együttműködő Európa a legjobb biztosíték arra, hogy a múlt háborús és totalitárius szörnyűségei már ne ismétlődhessenek meg – jelentette ki Bohuslav Sobotka miniszterelnök vasárnap a nyugat-csehországi Terezínben a második világháborús náci terror áldozatairól szóló megemlékezésen.

A doni áldozatokra emlékezett az ország

A hagyományoknak megfelelően a budai Várban a honvédelmi miniszternek, a Doni Hősök Emléktúra fővédnökének megbízottja átadta a díszparancsot az indulásra Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagynak, a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) hagyományőrző tagozata vezetőjének.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.