2023. február 8., szerda, Aranka napja

Címke: volkswagen

144 cikk 1/15 oldal

Kevesebb alkalmazottal gyárt majd elektromos autókat a Volkswagen

Kisebb alkalmazotti létszámmal, de nagyobb hatékonysággal termelnek majd a Volkswagen elektromos autókat gyártó üzemei – mondta el Gunnar Kilian, a konszern személyzeti igazgatója a dpa hírügynökségnek adott interjúban. A Volkswagen Németországban összpontosítja majd az elektromos autók gyártását.

Újra támogatják az elektromosautó-vásárlást

Ismét lehet pályázni elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására, a programban hárommilliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból.

Korlátozhatják a régebbi dízelüzemű járművek használatát

A levegőtisztasági követelmények teljesítése érdekében korlátozni kell az Euro 6-osnál alacsonyabb környezetvédelmi besorolású dízelmotorral működő járművek használatát Berlinben a német főváros közigazgatási bíróságának egy kedden hozott, nem jogerős döntése szerint.

Hasta la vista, Beetle!

Két hete jelentették be, hogy 2019 júliusától megszűnik az 1998 óta gyártott harmadik generációs Volkswagen Bogár gyártása a mexikói Pueblában.

Amerika kibabrált Európa cégeivel

Távozik az iráni piacról a Volkswagen autóipari konszern, miután – minden jel szerint – az Egyesült Államoknak sikerült meggyőznie ennek szükségességéről a céget.

Felhagy a „Bogár” gyártásával a Volkswagen

A Volkswagen a jövő év nyarán leállítja a kultikus „Käfer” (Bogár) utódjának, a kilencvenes évek óta forgalmazott VW Beetle gyártását, hogy minden meglévő kapacitását a SUV-modellek gyártására összpontosíthassa – jelentette be pénteken a Volkswagen amerikai érdekeltsége az Egyesült Államokban.

Részvényesek pere a Volkswagen ellen

Próbaperrel kezdődött meg hétfőn a braunschweigi tartományi bíróságon a dízelbotrányba keveredett Volkswagen konszern elleni bírósági eljárás.
144 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.