2024. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: Volán

22 cikk 1/3 oldal

Több száz új jármű a Volánoknak

Palkovics László: a kormány továbbra sem tett le arról, hogy támogassa a magyar autóbuszgyártást, és így újítsa meg az állami szolgáltatók járműállományát.

Részt kérnek a kkv-k a buszos piacnyitásból

Alig több mint két év múlva lejárnak a helyközi autóbusz-közlekedés közszolgáltatási szerződései, s az állami tulajdonú Volánok versenytársakat kaphatnak.

Újabb béremelés az állami cégeknél

Az idén is átlagosan 12 százalékkal emelkedik a vasutasok, a postai dolgozók, a regionális közlekedési társaságoknál és a vízközműcégeknél dolgozók bére.

Áprilisra jöhet a magasabb fizetés

Várhatóan az alacsony keresetűek kapják a nagyobb mértékű emelést a legtöbb állami vállalatnál, de a többi munkavállaló sem marad ki a bérfelzárkóztatásból.

Egységesek a dolgozói bérigények

Rövidesen dönthet a kormány az állami cégeknél dolgozók béremeléséről, vélhetően elfogadva a szakszervezetek és a fenntartók megállapodását.

Száz hazai busz érkezik a Volánhoz

Az Inovell regionális, városközi közlekedésre fejlesztett autóbusz, normál magasságú padlója alatt akár 4,5 köbméter poggyász fér el.

Ünnepi menetrend lép életbe országszerte

A MÁV-Start tájékoztatása szerint december 24-én szombati, 25-én ünnepnapi, 26-án pedig vasárnapi közlekedési rend szerint járnak a vonatok.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.