2022. május 29., vasárnap, Magdolna napja

Címke: voksolás

19 cikk 1/2 oldal

Forradalom svéd módra

Történelme legrosszabb eredményét érte el a vasárnapi választásokon a Szociáldemokraták nevű svéd kormánypárt, de nincs oka szomorúságra, mert továbbra is a legnagyobb frakcióval rendelkezik a Riksdagban.

Számtanóra

A Fidesz–KDNP pártszövetség kapott 2 823 837 szavazatot, többet, mint eddig bárki bármikor. Ebből a határon túliak voksait kivonva a kormányzó erők kaptak 2 607 717 szavazatot.

Dömötör Csaba: a magyaroknak fontos a biztonságuk

A választók nagyon büntetik azon politikai erőket, amelyek nem hajlandóak tudomást venni a bevándorlásban rejlő problémáról, vagy akár támogatják is a folyamatot.

Képviselőházi választások kezdődnek Csehországban

A jobbközép ANO mozgalom győzelmére lehet számítani a pénteken és szombaton rendezendő képviselőházi választásokon Csehországban. A prágai sajtó szerint azonban a kulcskérdés az, milyen lesz az ANO győzelmének mértéke, melyik lesz a második erő, illetve mely párt lesz hajlandó kormánykoalícióra lépni a mozgalommal és kormányfőnek elfogadni Andrej Babist.

Saját pártjából is Renzi ellen szavazhatnak

A kétkamarás parlamenti rendszer módosításáról Olaszországban vasárnapi alkotmányos népszavazás az urnákhoz járulók többsége számára véleménynyilvánítással ér fel.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.