2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja

Címke: Vlagyimir Putyin

514 cikk 1/52 oldal

Német szakértők fogják megfigyelni a Kercsi-szoros hajózhatóságát

Vlagyimir Putyin orosz elnök beleegyezett Angela Merkel német kancellárnak abba a kérésébe, hogy német szakértők figyelhessék meg a Kercsi-szoros hajózhatóságát – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a német hivatali partnerével, Heiko Maasszal folytatott pénteki moszkvai tárgyalása után megtartott közös sajtótájékoztatón.

Koszovó ingataggá teheti a régiót?

Belgrádba látogatott tegnap Vlagyimir Putyin orosz elnök, ahol szerb kollégájával, Alekszandar Vucsics államfővel megbeszélést folytatott a kétoldalú kapcsolatokról.

Putyin elküldte Trumpnak az újévi üdvözletét

Vlagyimir Putyin orosz államfő újévi üdvözlőlevelet küldött Donald Trump amerikai elnöknek, és ebben hangsúlyozta, hogy Moszkva nagyon sok témáról kész tárgyalni Washingtonnal – közölte vasárnap a Kreml.

Az orosz külügyminisztérium új fegyverkezési verseny megindulására figyelmeztetett

Az orosz külügyminisztérium szombaton kiadott közleményében arra figyelmeztetett, hogy a szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök (INF) megsemmisítéséről szóló megállapodás felmondása új fegyverkezési versenyhez és közvetlen konfrontációhoz vezethet a világ több régiójában. A tárca arra reagált, hogy az ENSZ-közgyűlés elutasított egy orosz határozati javaslatot az INF-szerződés védelmében.

Hidegháború

A minap lezajlott fekete-tengeri orosz–ukrán incidensre órákon belül megvolt a Nyugat válasza: Oroszország a felelős a kialakult helyzetért.
514 cikk 1/52 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.