2024. március 5., kedd, Adorján, Adrián napja

Címke: vkf

27 cikk 1/3 oldal

Vkf: Eredményesek voltak a bérmegállapodások

Bizonyos béren kívüli juttatási elemek megtartásáról még tárgyalhat a kormány, ugyanakkor a szociális hozzájárulási adó csökkentésének előre hozatalára továbbra sincs egyértelmű utalás.

Gyógyír a fokozott veszélyek ellen

Még az idén folytatódnak az egyeztetések a korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő, a fokozott egészségkárosodással jellemezhető munkavégzés szabályaival kapcsolatos előterjesztésről.

Csomag a veszélyes munkakörökre

Hamarosan dönthetnek a 2015-ben megszüntetett korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, a tervezet a versenyszféra és a kormány konzultációs fórumának ülésén is napirendre kerül.

Konszenzus a szakképzés átalakításáról

Egyetértett a munkavállalói, valamint a munkaadói oldal a szakképzési rendszer átalakításának terveiről – mondta a Magyar Időknek Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának (vkf) tegnapi ülését követően.

A piac szabja meg a képzést

Jelentős átalakítást tervez a kormány a szakképzési és felnőttképzési rendszerben. Ennek tartalmát a jövőben a piaci szereplők határoznák meg, jelentősen decentralizálva a rendszert.

Folytatódnak a fizetésemelések

A béremeléseknek köszönhetően a vásárlóerő növekedése, ezzel együtt a fogyasztás bővülése hozzájárul a gazdasági növekedéshez.

Felülvizsgálják a munka törvénykönyvét

A 2012 óta hatályban lévő munka törvénykönyvével kapcsolatos eddigi tapasztalatokat veszi végig a szakszervezeti, munkaadói, valamint kormányoldal a következő időszakban.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.