2019. szeptember 17., kedd, Zsófia napja

Címke: vízügyi igazgatóság

6 cikk 1/1 oldal

Helyreállítják a hullámteret a Közép-Tiszán

Helyreállítják a hullámteret a Közép-Tiszán, Szolnok és Kisköre között, a várhatóan a jövő év elejére elkészülő fejlesztés erősíti a környező települések árvízi biztonságát - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) csütörtökön az MTI-vel.

Megmentette a vízügyi ágazatot a bérrendezés

Az első fél évben több mint 120-an hagyták el a mintegy négyezer embert foglalkoztató vízügyi szektort, de a 15 százalékos emelés azonban jelentősen mérsékelte az elvándorlást.

Illegálisan kikötött hajók tucatjait rejti a balatoni nádas

A várhatóan ősztől hatályossá váló új balatoni nádminősítési térkép elkészítésekor a szakemberek azt tapasztalták, hogy nem csökkent, hanem nőtt az elmúlt években a nádasok belsejében, takarásában illegálisan kikötött horgászcsónakok, vitorlások, valamint az illegális bejárók, stégek száma a Balatonban, ezért véleményük szerint a tó szempontjából stratégiai fontosságú nádasok jóval nagyobb védelmére lesz szükség a jövőben.

Sztrájkolhatnak a vízügyi dolgozók

A várható munkabeszüntetéssel kapcsolatban a vízügyi szakszervezet elnöke kiemelte, hogy egyelőre az előkészítés folyik.

Elkezdődött a Tisza-tó téli vízszintre apasztása

Elkezdődött a Tisza-tó téli vízszintjének beállítása; a november végéig tartó művelet során több tízmillió köbméter vizet engednek le a 124 négyzetkilométer vízfelületű tározóból – közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) kiskörei szakaszmérnöke kedden az MTI-vel.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.