2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: vizsgálatok

21 cikk 1/3 oldal

Csökkent a klinikai vizsgálatok száma

Az európai uniós tendenciákhoz hasonlóan Magyarországon is csökkent a klinikai vizsgálatok száma az utóbbi években, a futó klinikai vizsgálatok számát tekintve azonban így is elsők vagyunk a régiós mezőnyben, míg az új vizsgálatok terén Lengyelország vezet - olvasható a Világgazdaság pénteki számában.

Az onkológiát is segíti a nukleáris medicina

Magyarországon évente több ezer, főként daganatos vagy daganatgyanús betegnél végeznek olyan vizsgálatokat, kezeléseket, amelyeknél sugárzó izotópokat használnak.

Vizsgálnák Trumpék orosz kapcsolatait

Magát az elnököt nem annyira Flynn esete botránkoztatta meg, hanem a sajtónak kiszivárogtatott kormányzati információk sokasága.

Szerv lett a bélfodor

A szem, a bőr vagy a máj mellett immár a bélfodor is önállóan szerepelhet az anatómia tankönyvekben, miután kutatók felfedezték, hogy amit korábban több szövetdarabból állónak tartottak, az valójában egyetlen, jól elkülöníthető szerv. S hogy mennyire fontos élettani szempontból régi-új szervünk, azt az is mutatja, hogy a legenda szerint Buddha halálát bélfodorinfarktus okozta.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.