2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: vívó-vb

14 cikk 1/2 oldal

Értékes az ötödik hely is

A mieink az 5–8. helyért zajló folytatásban megszenvedtek a gyengébb kínaiakkal, ezután viszont 33-20-ra kiütötték az erősebb, a világranglistán negyedik olaszokat.

Csillog a bronzérem is

Két nappal a zárás előtt végre Magyarország is felkerült a kínai Vuhsziban zajló vívó-vb éremtáblázatára, és ha csak az aljára is, ötödmagával a tizedik helyre, férfikardcsapatunk bronzérmét is meg kell becsülni.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat szerdán a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Negyeddöntős a férfi kardcsapat

A papírformának megfelelően magabiztosan nyert a magyar férfi kardválogatott a japánok ellen, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Háromszor is egy lépésre a dobogótól

Mindkét klasszisunk, Szilágyi Áron és Szatmári András is egy győzelemre volt a dobogótól, ám a két esélyünkből egyik sem jött be.

A negyeddöntőig jutott Szász-Kovács, Szatmári és Szilágyi

A negyeddöntőig szépen menetelt, ott viszont vereséget szenvedett a magyar válogatott három alapembere a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban: Szász-Kovács Emese és Szatmári András hatodik, Szilágyi Áron hetedik lett.

Éremért utazott Kínába a férfi kardcsapat

Az elmúlt pár évben és a mostani idényben elért eredmények alapján leginkább a férfi kardozóktól várható kiemelkedő szereplés a csütörtöktől jövő péntekig tartó kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban, ahol ugyanakkor más szakágakban is van magyar éremesély.

Lipcsei egyenleg: férfimunka, női szeszély

Férfikard egyéniben Szatmári András arany-, férfikardcsapatunk (Szatmári, Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás) ezüst-, férfipárbajtőr egyéniben Rédli András bronzérmes lett.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.