2024. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: viszály

23 cikk 1/3 oldal

EU-s soros elnökség román belviszállyal

Zűrzavart okozhat a Románia által betöltött EU soros elnökség levezénylésében a szociáldemokrata bukaresti kormány és a jobboldali liberális államfő éles viszálya.

Elmélyült a kereskedelmi viszály Kanada és az USA között

A Kanada és az Egyesült Államok között a repülőgép-beszerzések körül kialakult kereskedelmi viszályban Ottawa megtorló intézkedésként kedden elállt attól a tervétől, hogy 18 Super Hornet típusú harci repülőgépet vásárol az amerikai Boeingtól, s inkább használt gépeket vesz Ausztráliából.

Ankara békülékeny gesztusa Berlinnek

Szokatlan, békülő hangnemű diplomáciai lépésre szánta el magát a napokban Ankara Berlinnel kapcsolatban, amikor bejelentették egy német emberi jogi aktivista szabadon engedését.

Az USA és Törökország közösen keres megoldást a diplomáciai viszályra

Ankara és Washington megállapodott, hogy közösen keresnek megoldást arra a diplomáciai viszályra, amely az isztambuli amerikai főkonzulátus két állítólagos munkatársa ellen indult nyomozás miatt alakult ki – jelentette be Bekir Bozdag török kormányszóvivő csütörtökön a Habertürk török hírtelevíziónak adott interjújában.

A német–lengyel viszály

Macron megnyerni igyekszik a csehek és a szlovákok támogatását a kiküldetési irányelv módosításában. Ám a lengyel és a magyar kormány szerint ez sérti a keleti országok versenyelőnyét.

Viszály Szerbia és Macedónia között

A kétoldalú kapcsolatok feszültté váltak idén áprilisban, amikor a korábbi jobboldali macedón kormány hívei megrohamozták a szkopjei törvényhozást.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.