2020. szeptember 23., szerda, Tekla napja

Címke: Viorica Dancila

21 cikk 1/3 oldal

Szakértő: nincs kormányváltó erő Romániában

A Külügyi és Külgazdasági Intézet Románia-szakértője szerint nem lenne, aki átvenné Románia kormányzását, ha leváltanák a Viorica Dancila vezette szociálliberális kormányt.

Kormányt buktatnának Bukarestben

Másfél héttel az Európai Unió soros elnökségének átvétele előtt buktatná meg a Viorica Dancila vezette kormányt a román ellenzék, amely tegnap bizalmatlansági indítványt terjesztett a parlament elé.

Kormányt buktatna Brüsszel?

A Viorica Dancila szociáldemokrata kormányfő „mélységesen igazságtalannak és politikai jellegűnek” nevezte az EP-ben a romániai jogállamiságról megszavazott határozatot.

Románia is fejmosást kapott

Brüsszel aggódik a román jogállamiságért, de elemzők szerint a bukaresti kormánykoalíciónak akár jól is jöhet a vita európai kiterjesztése.

A román vádhatóság szerint nem követett el hazaárulást Viorica Dancila

Bűncselekmény hiányában lezárta a Viorica Dancila román szociáldemokrata miniszterelnök és Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök ellen a hazaárulás, valamint államtitoksértés gyanújával kezdett vizsgálatot a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) – közölte a vádhatóság pénteken.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.