2022. január 21., péntek, Ágnes napja

Címke: világverseny

6 cikk 1/1 oldal

Az ördög útjával nyerte meg a világversenyt

A győztes művet több mint kétszáz szerző darabja közül választotta ki a rangos zsűri, a versenykiírásban öt és hat perc közötti művek írására kérték fel a zeneszerzőket.

Két magyar mű a Bartók-döntőben

Hatalmas külföldi érdeklődés övezte a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzői fordulóját, amelynek gálakoncertjét vasárnap tartják a Zeneakadémián.

Meglepetésezüst junioroktól

A vegyes váltók 2010 óta íródó történeté­ben először állhatott fel magyar csapat a dobogóra világversenyen, magyar idő szerint vasárnap éjjel a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon.

Magyar siker a cukrászok világdöntőjén

Hatodik helyezést ért el Domonkos Dávid magyar cukrász a World Association of Chefs Societies (WACS) nemzetközi gasztronómiai szövetség versenyének szaloniki világdöntőjén.

Világversenyre készül a magyar napelemes autó

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy 2050-re az új autók 65 százaléka részben vagy teljesen elektromos hajtású lesz a világban.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.